zaterdag 10 maart 2012

Appeltaart










160 gram bloem
120 gram boter
80 gram suiker
tlp zout
1/4 ei
8 - 10 zure appels (granny smith, elstar)

30 gram (bruine) suiker
1 tlp kaneel
rozijnen
rasp van lemoen
vanille essence
Custard poeder
eventueel walnoten

Rozijnen weken in rum (snelle methode in microwave).
Bloem, boter, rasp van lemoen, vanille essence, 80 gr suiker, zout en ei in een kom doen, boter snijden en massa tot een bal kneden.
Beboterde vorm met deeglaag bedekken en de rand ook.
Appels snijden in schijfjes, custard poeder over de deeglaag strooien, appels opleggen, kaneel, (bruine) suiker en rozijnen, (wal)noten over strooien en dan weer laag tot het op is.
 
170 graden 60 minuten in de oven

Voor 2 keer zo grote taart, alles verdubbelen.



Kruimeldeeg:
80 gram bloem
80 gram suiker
80 gram boter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.